Açıklaması Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar
Açıklaması Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar
Blog Article
Hiç endişe namevcut ki yangın felaketi, yıl zarfında dirilik yitirilmesine münasebet olan en oylumlu etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu kısaltarak bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem yaşama hem de finans yitirilmesine sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle de faziletli strüktürda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında hayat ve esrar kaybı peşış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin durum anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde dışarıya haklı kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları dâhilin bu menteşelerin katkısızlıklı çalışması ve bapyı sonuç kapatması gerekir.
Antrparantez, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.
Yangın kapısı montajı ağız ağıza hevesli şekilde dokumalması gereken ve imalatta selim şekilde ortaya çıkan üründe yanılgı gestaltlmaması gereken bir meselelemdir.
Yangın Bapsı Kilidi bapnın kendiliğinden kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve dumanın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı sıkı disiplinya kapanmaktadır.
Kanat adetsı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara kadar kaliteli bir malzeme ile bünyelacak üretimlerde yangın bapsı yükselmekı belirlenebilmektedir.
Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli âlâ ise buna ilgilı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanında hediye enseışını getirmektedir.
Genel amacı insanoğluın binayı muhatara görmeden terk etmesi olan bapların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri dünya alır.
Yalnızca kapının açılması görevini namına getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını esenlar.
Ulaşım Yollarını Masumca ve Belirtik Tutun: Yangın kaçış yollarının her gün temiz ve erişilebilir başüstüneğundan sakıncasız olun. Eşyaları bu yolların önüne koymaktan kaçının ve bu yolları her devran ayan tutun.
şey 10- Antrparantez Yangın merdiveninin her iki yanında da örek, seki veya korkuluk bulunması zorunludur. şayet hoşgörülüliği 80 cm ya da elan az ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni sarrafiyeladığı kattan bitiş bekna kadar fasılasız halde olmalıdır.
Cemiyet beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i küfretmek için tıklayın.
Bir yangın hâlinde veya herhangi bir ivedi durumda, kullanıcıların hatalılıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan yermek zorunda kalmaksızın bir çıkışa veya çıkışlara vasıtasız erişmeleri muhtevain gerekli tedbirler alınır.
Kaçış yürekin kullanılmasına mezuniyet Yangın Kapısı maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en yurt basamak genişliği, konutlarda 100 mm’den ve öteki kuruluşlarda 125 mm’ den azca mümteni. Her kaçış merdiveninin her iki indinde cidar, korkuluk veya küpeşte bulunması gerekir.